MENU
 
Home
Nieuwsbrief
GC in de media
SiteMap
 
Tips en Tricks
Excel
Word
Photoshop
PowerPoint
Surf Tips
Gmail
Android
iPad
Excel ClipTips
 
cursus Office 2016
Access
Excel
Outlook
PowerPoint
Word
 
cursus Office 2013
Excel
PowerPoint
Word
Nieuw in Excel 2013
Nieuw in Word 2013
Nieuw in PowerPoint 2013
 
cursus Office 2010
Access
Nieuw in Excel 2010
Excel automatiseren
Excel
OneNote
Outlook
PowerPoint
Word
 
cursus Office 2007
Access
Excel
Outlook
PowerPoint
Publisher
Visio
Word
 
cursus Office
2000-2002-2003-XP
Access
Excel
PowerPoint
Outlook
Word
 
cursus Photoshop
CC -3D
Animatie
CS6
CS5
CS4
CS2 - CS3
Lightroom 3
Elements 6
Mask Pro
Nik Collection
 
cursus Dreamweaver
CS3
 
cursus Illustrator
CS4
 
cursus Flash
CS4
 
cursus Fireworks
CS4
 
cursus Paint Shop Pro
X en X2
 
cursus Premiere
Elements 7-8
 
cursus Joomla
Joomla 1.5
 
Sociale Netwerk sites
Facebook
LinkedIn
Twitter
 
iPad
Apps
 
Diversen
Celtx
CSS
DropBox
Firefox 3.6
GIMP
Internet Explorer 9
LIME
Linux
OpenSUZE
PREZI
ProShow Producer
YouTube
 
cursus Google
Agenda
Analytics
Gmail
Zoeken
Picasa 3
SketchUp
Chrome
Street View
 
cursus Windows
Live Movie Maker
Windows 10
Windows 8
Windows 7
XP
Vista
 
cursus Office '97
Word
Excel
 
 

 

Cursus Facebook   go to : Index - Vorige - Volgende
       
Les 9 9 Foto's en video's beheren
     
Ga naar jouw tijdlijn en klik op "Foto's"
Hier vind je al jouw reeds geuploade foto's en albums.
Ook de foto's van anderen die jouw getagd hebben.
Je kunt via deze pagina meer foto's en video's uploaden, door bovenaan te klikken op "+ Foto's toevoegen" of "Video toevoegen".
Dan volg je gewoon de stappen die we gezien hebben in een vorig hoofdstuk (8.2. Foto's en Video's toevoegen).
 
Hier kan je steeds elke foto/video/album gaan wijzigen of verwijderen.
Wanneer je met je cursor over de foto gaat zal je rechtsboven in de hoek een sterretje en een potlood zien verschijnen.
Een sterretje om aan te geven dat deze foto een hoogtepunt is en een potlood om de foto te bewerken of verwijderen.
Onderaan de foto zal je ook kunnen reageren en de reacties en "Vind ik leuks" kunnen bekijken. (Je ziet het hier nu niet omdat je cursor echt op de foto moet staan)
9.1. Foto's bewerken

Klik op het potlood op de foto om wijzigingen aan de foto te brengen. Dan verschijnt er een keuzemenu:

  • "Wijzig locatie": Een locatie toevoegen aan de foto
  • "Datum wijzigen": Een datum toevoegen aan de foto
  • "Downloaden": De foto opslagen op je computer
  • "Deze foto instellen als profielfoto": Van deze foto jouw nieuwe profielfoto maken
  • "Omslagfoto maken": Van deze foto jouw omslagfoto maken. Bovenaan jouw tijdlijn kan je een hoofding plaatsen
  • "Markeren als spam": Om een foto te rapporter aan facebook
  • "Deze foto verwijderen": De foto van jouw profiel verwijderen
Om je albums te bewerken klik je op "Albums".
 
Dan selecteer je een album en kan je hieraan foto's toevoegen door te klikken op "+Foto's toevoegen" of bewerken door te klikken op "Bewerken".
 

Wanneer je op "Bewerken" hebt geklikt kun je:

    1. Iets zeggen over dit album
    2. Een locatie toevoegen aan je album
    3. Een datum toevoegen aan je album
    4. Bepalen wie wel of niet je album mag bekijken
    5. Je kan ook iedere foto individueel gaan bewerken
 
9.2. Iemand taggen in een foto/video
Wanneer je in een heel album iemand wilt taggen, selecteer je het album en dan klik je linsboven op "Taggen", Dan verschijnt er een kadertje waarin je de naam van deze persoon kan typen.
 
Dan klik je op de foto's waarin jouw vriend te zien is.
Je zal dan een opgelicht kadertje zien, zo kan je je vriend haar/zijn gezicht selecteren, dit is handig voor wanneer er meerdere personen op de foto te zien zijn.
Wanneer je gedaan hebt met taggen klik je op "Tags opslaan" en jouw vriend is gekoppeld aan jouw foto's.
 
Jouw vriend zal nu ook een melding krijgen dat hij/zijgetagd is in jouw foto's, hij/zij zal deze tag kunnen verwijderen wanneer hij/zij niet vermeld wilt worden op deze foto.
Om een tag te verwijderen selecteer je de foto met de tag en beweeg je met je muis over de naam van de vriend die je wilt untaggen of eventueel van jezelf wanneer iemand jouw getagd heeft.
Je ziet dan "Tag verwijderen", klik hierop en de tag is verwijdert.
 
9.3. Foto's/video's delen
Je kunt je foto's en video's ten alle tijden delen.
Wanneer je nog maar net je foto's of video geplaatst hebt, is het niet nodig om deze te delen op facebook, want bij het plaatsen worden deze automatisch op jouw profiel en in het nieuwsoverzicht bij jouw vrienden weergegeven.
Wanneer je echter een ouder album, foto of video in de kijker wilt plaatsen klik je op "Delen".
 
Je kunt dan een mededeling toevoegen en dan klik je op "Delen".
Je album is nu opnieuw op je profiel geplaatst en is dus ook opnieuw te zien bij jouw vrienden.
 
 
 
Index - Vorige - Volgende

copyright © 2012 - gratiscursus.be