MENU
 
Home
Nieuwsbrief
GC in de media
SiteMap
 
Tips en Tricks
Excel
Word
Photoshop
PowerPoint
Surf Tips
Gmail
Android
iPad
Excel ClipTips
 
cursus Office 2016
Access
Excel
Outlook
PowerPoint
Word
 
cursus Office 2013
Excel
PowerPoint
Word
Nieuw in Excel 2013
Nieuw in Word 2013
Nieuw in PowerPoint 2013
 
cursus Office 2010
Access
Nieuw in Excel 2010
Excel automatiseren
Excel
OneNote
Outlook
PowerPoint
Word
 
cursus Office 2007
Access
Excel
Outlook
PowerPoint
Publisher
Visio
Word
 
cursus Office
2000-2002-2003-XP
Access
Excel
PowerPoint
Outlook
Word
 
cursus Photoshop
CC -3D
Animatie
CS6
CS5
CS4
CS2 - CS3
Lightroom 3
Elements 6
Mask Pro
Nik Collection
 
cursus Dreamweaver
CS3
 
cursus Illustrator
CS4
 
cursus Flash
CS4
 
cursus Fireworks
CS4
 
cursus Paint Shop Pro
X en X2
 
cursus Premiere
Elements 7-8
 
cursus Joomla
Joomla 1.5
 
Sociale Netwerk sites
Facebook
LinkedIn
Twitter
 
iPad
Apps
 
Diversen
Celtx
CSS
DropBox
Firefox 3.6
GIMP
Internet Explorer 9
LIME
Linux
OpenSUZE
PREZI
ProShow Producer
YouTube
 
cursus Google
Agenda
Analytics
Gmail
Zoeken
Picasa 3
SketchUp
Chrome
Street View
 
cursus Windows
Live Movie Maker
Windows 10
Windows 8
Windows 7
XP
Vista
 
cursus Office '97
Word
Excel
 
 

 

Cursus Firefox 3.6   go to : Index - vorige - volgende
       
Les 6 Opties in Firefox (3)  
 
Opties Beveiliging

Het paneel "Beveiliging" bevat opties die te maken hebben met je veiligheid tijdens het surfen.
Nogal logisch zou ik zeggen. Laat ik deze eens overlopen.

Wanneer de eerste optie "Mij waarschuwen als websites add-ons proberen te installeren:" is geselecteerd, zal Firefox je altijd vragen installaties van add-ons te bevestigen. Dit voorkomt ongevraagde installaties van een website die probeert een add-on te installeren. Meer over Add-ons in een latere les.

Wanneer de tweede optie "Gerapporteerde aanvalsites blokkeren:" is geselecteerd zal Firefox controleren of de website die je bezoekt mogelijk een poging is om de normale computerfunctionaliteit te verstoren of je persoonlijke gegevens via het internet naar onbevoegde partijen probeert te versturen. Laat dit geselecteerd, maar hou wel in je achterhoofd dat het niet verschijnen van een waarschuwing niet garandeert dat een website betrouwbaar is.

Selecteer de derde optie "Gerapporteerde webvervalsingen blokkeren:" wanneer je wilt dat Firefox actief controleert of de website die je bezoekt mogelijk een poging is om je te misleiden tot het verstrekken van persoonlijke informatie (dit wordt vaak omschreven als phishing). Bijvoorbeeld het verkrijgen van bankgegevens. Laat ook deze optie geselecteerd. Hou ook hier in je achterhoofd dat het niet verschijnen van een waarschuwing niet garandeert dat een website betrouwbaar is.

Met de optie "Wachtwoorden voor websites onthouden:" geselecteerd, kan Firefox wachtwoorden die je in webformulieren intypt veilig opslaan, om het aanmelden bij websites makkelijker te maken.
Zelfs wanneer deze optie is aangevinkt, zal je nog steeds worden gevraagd of wachtwoorden voor een website moeten worden opgeslagen wanneer je deze voor het eerste maal bezoekt.

Met de optie "Een hoofdwachtwoord gebruiken:" kan Firefox belangrijke informatie, zoals opgeslagen wachtwoorden en certificaten, beschermen door deze te versleutelen via een hoofdwachtwoord.
Wanneer je een hoofdwachtwoord aanmaakt, zal je, telkens als u Firefox start, worden gevraagd het wachtwoord in te voeren als het voor het eerst toegang wil hebben tot een certificaat of opgeslagen wachtwoord.
Je kunt het hoofdwachtwoord instellen, wijzigen of verwijderen door deze optievoorkeur aan of uit te vinken of door op de knop "Hoofdwachtwoord wijzigen…" te klikken.
Wanneer er reeds een hoofdwachtwoord is ingesteld, zul je dit moeten invoeren om het hoofdwachtwoord te kunnen wijzigen of verwijderen.
Door de knop "Opgeslagen wachtwoorden…:" te klikken kun je opgeslagen wachtwoorden beheren en individuele wachtwoorden verwijderen.

Door de knop "Instellingen…" te klikken kun je de beveiligingswaarschuwingen configureren die Firefox weergeeft terwijl je op het Internet surft.

Opties Geavanceerd (1)

Het palet "Opties" heeft vier tabbladen, "Algemeen", "Netwerk", "Update" en "Encryptie".
Laat ik maar beginnen met het tabblad "Algemeen".
Het tabblad "Algemeen" is verdeeld in drie secties.

De eerste optie in de eerste sectie "Toegankelijkheid" (1), laat je toe de pijltoetsen te gebruiken om te navigeren binnen pagina’s. Wanneer deze optie is ingeschakeld, zal Firefox een verplaatsbare cursor in pagina’s weergeven, zodat je tekst met het toetsenbord kunt selecteren. Je kunt deze modus in- en uitschakelen door op F7 te drukken op je toetsenbord.
De tweede optie in de eerste sectie "Naar tekst zoeken wanneer ik begin met typen:" zal wanneer deze is ingeschakeld, Firefox terwijl je typt binnen de webpagina zoeken naar wat je typt. Tijdens het zoeken naar getypte tekst in de pagina zal automatisch de zoekwerkbalk aan de onderkant van het venster worden weergegeven, deze toont informatie over wat je hebt gevonden.
De derde optie in de eerste sectie "Mij waarschuwen wanneer websites proberen de pagina door te sturen of te herladen:" zal voorkomen dat websites je doorsturen naar een andere pagina, of deze automatisch opnieuw laden.

De eerste optie "Automatisch schuiven gebruiken:" in de tweede sectie "Navigeren" (2), is een functie waarmee je de pagina kunt verschuiven door op het muiswieltje naar boven of beneden te bewegen. Omdat sommige mensen dit vervelend vinden, kan deze optie worden uitgeschakeld.
De tweede optie"Vloeiend schuiven gebruiken:" in de tweede sectie kan handig zijn wanneer je lange pagina’s leest. Wanneer je op de toets Page Down drukt, springt de weergave normaal gesproken onmiddellijk een pagina naar beneden. Wanneer deze optie is geselecteerd, schuift de pagina vloeiend naar beneden, zodat je kunt zien hoeveel deze daadwerkelijk verschuift.
Met de derde optie"Mijn spelling controleren tijdens het typen:" in de tweede sectie zal Firefox uw spelling controleren en mogelijke correcties voorstellen terwijl je formulieren invult.

De eerste optie "Altijd tijdens het opstarten controleren of Firefox de standaardbrowser is:" in de derde sectie "Standaardwaarden systeem" (3), zal telkens tijdens het opstarten controleren of Firefox de standaardbrowser is. Wanneer je met meerdere Browsers werkt, en Firefox niet je favoriet is, laat je dit uitgevinkt.
De tweede optie "Crashrapporten verzenden" in de derde sectie zal telkens Firefox crasht, de Mozilla-crashreporter verschijnen. Deze zal vragen of u de crash wilt rapporteren bij Mozilla.

In de volgende les gaan we verder met het volgende tabblad, "Netwerk".
 
 
Index - vorige - volgende

copyright © 2012 - gratiscursus.be