MENU
 
Home
Nieuwsbrief
GC in de media
SiteMap
 
Tips en Tricks
Excel
Word
Photoshop
PowerPoint
Surf Tips
Gmail
Android
iPad
Excel ClipTips
 
cursus Office 2016
Access
Excel
Outlook
PowerPoint
Word
 
cursus Office 2013
Excel
PowerPoint
Word
Nieuw in Excel 2013
Nieuw in Word 2013
Nieuw in PowerPoint 2013
 
cursus Office 2010
Access
Nieuw in Excel 2010
Excel automatiseren
Excel
OneNote
Outlook
PowerPoint
Word
 
cursus Office 2007
Access
Excel
Outlook
PowerPoint
Publisher
Visio
Word
 
cursus Office
2000-2002-2003-XP
Access
Excel
PowerPoint
Outlook
Word
 
cursus Photoshop
CC -3D
Animatie
CS6
CS5
CS4
CS2 - CS3
Lightroom 3
Elements 6
Mask Pro
Nik Collection
 
cursus Dreamweaver
CS3
 
cursus Illustrator
CS4
 
cursus Flash
CS4
 
cursus Fireworks
CS4
 
cursus Paint Shop Pro
X en X2
 
cursus Premiere
Elements 7-8
 
cursus Joomla
Joomla 1.5
 
Sociale Netwerk sites
Facebook
LinkedIn
Twitter
 
iPad
Apps
 
Diversen
Celtx
CSS
DropBox
Firefox 3.6
GIMP
Internet Explorer 9
LIME
Linux
OpenSUZE
PREZI
ProShow Producer
YouTube
 
cursus Google
Agenda
Analytics
Gmail
Zoeken
Picasa 3
SketchUp
Chrome
Street View
 
cursus Windows
Live Movie Maker
Windows 10
Windows 8
Windows 7
XP
Vista
 
cursus Office '97
Word
Excel
 
 

 

Cursus OneNote 2010 go to : Index - vorige - volgende
       
Les 11  
 
13. Notities beveiligen in OneNote
Met wachtwoordbeveiliging in OneNote 2010 kun je je notities beschermen tegen nieuwsgie-rige blikken. Het maakt niet uit of je OneNote op het werk gebruikt voor het maken van aan-tekeningen tijdens vergaderingen of thuis voor het opslaan van persoonlijke gegevens, wachtwoorden spelen een belangrijke rol bij het beheren van de toegang tot deze notities.
 
13.1. Het nut van wachtwoorden in OneNote
Enkele algemene redenen om de toegang tot informatie in jouw notitieblokken met wachtwoorden te beveiligen:
 
Privacy
Jouw notitieblok kan een speciale sectie of map bevatten met persoonlijke gegevens zoals huisadres, telefoonnummers, sofinummer, bankrekeningnummers, creditcardgegevens, aanmeldingsgegevens voor websites, enzovoort. Identiteitsdiefstal komt tegenwoordig steeds vaker voor. Het is daarom verstandig om deze gegevens goed te beveiligen. In OneNote worden jouw persoonlijke gegevens beschermd doordat beveiligde notitiebloksecties worden versleuteld.
 
Flexibele beveiliging
Als je OneNote zowel voor werk als thuis gebruikt, heb je waarschijnlijk twee aparte secties ingesteld. Afhankelijk van de wijze waarop je gegevens met anderen wilt delen, kun je verschillende wachtwoorden aan de verschillende secties toewijzen.
 
Beveiligde mobiliteit
Met een computerwachtwoord wordt de toegang tot een computer beveiligd, maar niet de afzonderlijke bestanden die op de computer zijn opgeslagen. Een OneNote-sectiewachtwoord werkt anders, omdat deze is gekoppeld aan het notitieblokbestand. Secties in het notitieblok blijven daardoor ook beveiligd wanneer het notitieblokbestand wordt gekopieerd naar een andere computer of een fileserver, of wanneer je je computer verliest, of wanneer jouw computer wordt gestolen.

 
13.2. Wachtwoordbeveiliging toepassen of opheffen
Voorkom dat onbevoegden toegang krijgen tot jouw notities door bepaalde secties in jouw notitieblok met een wachtwoord te beveiligen.
- Klik met de rechtermuisknop op het tabblad van de sectie die je met een wachtwoord wilt beveiligen.
Klik vervolgens in het menu op Deze sectie met wachtwoord beveiligen... Het volgende menu verschijnt aan de rechterkant.
Klik in het taakvenster Wachtwoordbeveiliging op Wachtwoord instellen Typ in de eerste regel van het venster Wachtwoordbeveiliging het gewenste wachtwoord in en bevestig het wachtwoord door het opnieuw te typen en klik daarna op OK.
Wanneer er backs-ups bestaan van de sectie die je beveiligt krijg je de volgende melding:
Dit spreekt voor zich zelf. Maak een keuze. Wanneer je in jouw notitieblok werkt aan een sectie met wachtwoordbeveiliging, blijft deze sectie gedurende een bepaalde tijd ontgrendeld. Deze tijd kun je zelf instellen. Voor een betere beveiliging kun je instellen dat beveiligde secties worden vergrendeld zodra je de sectie verlaat of wanneer je OneNote afsluit. Wanneer een beveiligde sectie is vergrendeld, moet je het juiste wachtwoord invoeren om de sectie te kunnen weergeven en te bewerken. Je kunt het wachtwoord voor secties in jouw notitieblok eenvoudig wijzigen of verwijderen. Onder Opties, tabblad Geavanceerd, kun je deze instellingen aanpassen.
 
NB. Gebruik sterke wachtwoorden die bestaan uit een combinatie van hoofdletters, kleine letters, cijfers en speciale tekens. In zwakke wachtwoorden worden deze elementen niet gecombineerd. Y6dh!et5 is een voorbeeld van een sterk wachtwoord. Huis27 is een voorbeeld van een zwak wachtwoord. Wachtwoorden moeten tenminste uit acht tekens bestaan. Als je jouw wachtwoord vergeet dan heb je een probleem. Om dit probleem te voorkomen moet je deze aantekening op een veilige plaats bewaren.
 

Opmerkingen
Wachtwoorden kunnen alleen worden toegepast op individuele secties, niet op complete notitieblokken. Wachtwoorden zijn hoofdlettergevoelig. Let erop dat Caps Lock is uitgeschakeld wanneer je een wachtwoord invoert.

De wachtwoordbeveiliging van secties wordt geactiveerd na een bepaalde periode van inactiviteit of nadat je OneNote afsluit. Je kunt deze instellingen wijzigen als je in het taakvenster Wachtwoordbeveiliging op Wachtwoordopties klikt.

Secties met wachtwoordbeveiliging die vergrendeld zijn worden niet doorzocht wanneer je een zoekopdracht op notitieblokken uitvoert. Als je jouw notities in een beveiligde sectie wilt doorzoeken, moet je de sectie ontgrendelen, voordat je de zoekopdracht start.

Notitiemarkeringen die worden gebruikt op de pagina's binnen een beveiligde sectie, worden niet opgenomen in het overzicht van notitiemarkeringen, tenzij je de secties eerst ontgrendelt.

 
 
Index - vorige - volgende

copyright © 2012 - gratiscursus.be