MENU
 
Home
Nieuwsbrief
GC in de media
SiteMap
 
 
Tips en Tricks
Excel
Word
Photoshop
PowerPoint
Surf Tips
Gmail
Android
iPad
Excel ClipTips
 
cursus Office 2016
Excel
Outlook
PowerPoint
Word
 
cursus Office 2013
Excel
PowerPoint
Word
Nieuw in Excel 2013
Nieuw in Word 2013
Nieuw in PowerPoint 2013
 
cursus Office 2010
Access
Nieuw in Excel 2010
Excel automatiseren
Excel
OneNote
Outlook
PowerPoint
Word
 
cursus Office 2007
Access
Excel
Outlook
PowerPoint
Publisher
Visio
Word
 
cursus Office
2000-2002-2003-XP
Access
Excel
PowerPoint
Outlook
Word
 
cursus Photoshop
Animatie
CS6
CS5
CS4
CS2 - CS3
Lightroom 3
Elements 6
Mask Pro
Nik Collection
 
cursus Dreamweaver
CS3
 
cursus Illustrator
CS4
 
cursus Flash
CS4
 
cursus Fireworks
CS4
 
cursus Paint Shop Pro
X en X2
 
cursus Premiere
Elements 7-8
 
cursus Joomla
Joomla 1.5
 
Sociale Netwerk sites
Facebook
LinkedIn
Twitter
 
iPad
Apps
 
Diversen
Celtx
CSS
DropBox
Firefox 3.6
GIMP
Internet Explorer 9
LIME
Linux
OpenSUZE
PREZI
ProShow Producer
YouTube
 
cursus Google
Agenda
Analytics
Gmail
Zoeken
Picasa 3
SketchUp
Chrome
Street View
 
cursus Windows
Live Movie Maker
Windows 10 nieuw
Windows 8
Windows 7
XP
Vista
 
cursus Office '97
Word
Excel
 
 

 

Cursus OneNote 2010 go to : Index - vorige - volgende
       
Les 13  
 
14. Manieren om notitieblokken te delen in OneNote
Wanneer collega’s in groepsverband notities maken, is er sprake van een samenwerkingsproces. OneNote is een hulpprogramma voor samenwerking, waarmee je veel meer kunt doen dan het verzenden van statische notitieblokpagina's via e-mail. Afhankelijk van de aard van jouw werkzaamheden kun je via OneNote met anderen brainstormen tijdens vergaderingen, kun je de notitieblokpagina's gebruiken als virtueel whiteboard en kun je gedeelde notitieblokken instellen waarin iedereen informatie kan bekijken, toevoegen en bewerken.
In andere programma's worden bestanden vergrendeld, zodat ze slechts door één persoon tegelijkertijd kunnen worden bewerkt. Maar in OneNote 2010 is een gedeeld notitieblok toegankelijk voor meerdere auteurs tegelijk. Telkens wanneer iemand de pagina's of secties van een gedeeld notitieblok bewerkt, worden de wijzigingen automatisch gesynchroniseerd, zodat het notitieblok altijd voor iedereen up-to-date is.
 
Verder wordt op de computer van elke gebruiker een aparte offlinekopie van de notities bewaard. Op deze manier kunnen deelnemers van het gedeelde notitieblok de notities lokaal blijven bewerken, zelfs wanneer ze tijdelijk geen verbinding met het netwerk hebben. De volgende keer dat ze verbinding maken met het gedeelde notitieblok, worden hun wijzigingen automatisch samengevoegd met de wijzigingen van alle andere deelnemers.
 
14.1. Een nieuw gedeeld notitieblok maken
Klik in het menu Bestand op Nieuw
 

Kies onder Notitieblok opslaan op waar je het nieuwe notitieblok wilt opslaan:

Klik op Web als je het notitieblok vanaf elke computer of via een webbrowser wilt kunnen gebruiken. Je moet je aanmelden of registreren voor een account, waarna je kunt opgeven of het notitieblok alleen toegankelijk is voor jezelf of ook voor anderen.
Klik op Netwerk als je het nieuwe notitieblok wilt delen met anderen op hetzelfde netwerk of via een SharePoint-site.
Voer in het vak Naam een beschrijvende titel in voor het onderwerp van het nieuwe notitieblok.
Voer in het veld Netwerklocatie een van de volgende handelingen uit:
Geef een netwerklocatie op. Als je het notitieblok gaat delen met anderen, selecteer je een gedeelde map, die ook toegankelijk is voor anderen.

 
Voer het volledige pad van een netwerkbestandsshare of toegewezen netwerkstation in of plak het volledige adres van een SharePoint-documentbibliotheek, waar je het gedeelde notitieblok wilt maken. Indien beschikbaar kun je ook een van de recente SharePoint-locaties selecteren. Denk eraan dat het notitieblok toegankelijk is voor iedereen die machtigingen heeft voor deze netwerklocatie of SharePoint-site.
 
Klik op Notitieblok maken.
De volgende melding verschijnt:
 
Klik op Een koppeling verzenden via E-mail. Outlook wordt geopend.
 
14.2. Een bestaand notitieblok delen
Klik in het menu Bestand op Delen.
Selecteer onder Notitieblok selecteren een bestaand notitieblok dat je wilt delen met andere personen of dat je wilt delen met andere computers die je gebruikt.
Kies onder Delen op waar het notitieblok moet worden gedeeld:
 
Met de link naar Outlook kun je de mensen mailen dat zij toegang hebben tot het notitieblok.
Opmerking:
Als wordt aangegeven dat de netwerklocatie, die je wilt gebruiken, niet beschikbaar is, controleer dan of je met het netwerk bent verbonden. En of je beschikt over de benodigde machtigingen, voordat je probeert notitieblokken op dergelijke locaties op te slaan en te gebruiken.
 
Opmerking: Ontvangers van het e-mailbericht die nog geen machtigingen hebben voor de gedeelde notitiebloklocatie, kunnen het gedeelde notitieblok niet gebruiken. De koppeling in het e-mailbericht verwijst alleen naar de locatie, maar biedt niet automatisch toegang.
 
Als je het notitieblok niet deelt met anderen, maar wilt gebruiken op meerdere computers, kun je de mail verzenden naar jouw eigen web-e-mailaccount verzenden. Op deze manier kun je het gedeelde notitieblok eenvoudig openen vanaf een andere computer.
 
 
Index - vorige - volgende

All courses now available in English:
www.swotster.com

copyright © 2012 - Swotster Ltd - Hong Kong - China