MENU
 
Home
Nieuwsbrief
GC in de media
SiteMap
 
Tips en Tricks
Excel
Word
Photoshop
PowerPoint
Surf Tips
Gmail
Android
iPad
Excel ClipTips
 
cursus Office 2016
Access
Excel
Outlook
PowerPoint
Word
 
cursus Office 2013
Excel
PowerPoint
Word
Nieuw in Excel 2013
Nieuw in Word 2013
Nieuw in PowerPoint 2013
 
cursus Office 2010
Access
Nieuw in Excel 2010
Excel automatiseren
Excel
OneNote
Outlook
PowerPoint
Word
 
cursus Office 2007
Access
Excel
Outlook
PowerPoint
Publisher
Visio
Word
 
cursus Office
2000-2002-2003-XP
Access
Excel
PowerPoint
Outlook
Word
 
cursus Photoshop
CC -3D
Animatie
CS6
CS5
CS4
CS2 - CS3
Lightroom 3
Elements 6
Mask Pro
Nik Collection
 
cursus Dreamweaver
CS3
 
cursus Illustrator
CS4
 
cursus Flash
CS4
 
cursus Fireworks
CS4
 
cursus Paint Shop Pro
X en X2
 
cursus Premiere
Elements 7-8
 
cursus Joomla
Joomla 1.5
 
Sociale Netwerk sites
Facebook
LinkedIn
Twitter
 
iPad
Apps
 
Diversen
Celtx
CSS
DropBox
Firefox 3.6
GIMP
Internet Explorer 9
LIME
Linux
OpenSUZE
PREZI
ProShow Producer
YouTube
 
cursus Google
Agenda
Analytics
Gmail
Zoeken
Picasa 3
SketchUp
Chrome
Street View
 
cursus Windows
Live Movie Maker
Windows 10
Windows 8
Windows 7
XP
Vista
 
cursus Office '97
Word
Excel
 
 

 

Cursus ProShow Producer 4 go to : Index - Vorige - volgende
       
Les 9 Oef 7: Meerdere muziek en menuknoppen
 
Het zal frequent voorkomen dat je een hele rits foto's en / of filmen hebt die je in één show wil verwerken. Dan is het niet meer dan normaal dat je ook meerdere liedjes wil gebruiken.
Verder in deze oefening gaan we ook aantonen dat je meerdere aparte shows kan samenbrengen op bijvoorbeeld één DVD en dan kan je het afspelen op TV zelf sturen omdat elke deelshow via een eigen menuknop kan worden gestart.
 
Nieuwe show
  • Maak een nieuwe show met als titel “Oef 7_Vancouver”; via [File] > New show, verander in de popupmenu de Show Titel in “Oef 7_Vancouver”; de aspect ratio behouden we op 4:3. Klik dan op [Create].
  • We kiezen met de ingebouwde verkenner "Oef 07". We selecteren alle foto's en slepen deze selectie naar de filmband. De duurtijd voor de slides zetten we op 4 sec en de overgangstijden op 2 sec. Selecteer daarvoor alle slides, Ctrl+A, en verander dan de tijden in de overeenstemmende vakjes.
 
Titel slide
  • In het begin van de show zetten we een titel slide. Zet de muisaanwijzer op de 1ste slide, klik rechts en kies Insert > Title Slide. In de hierna volgende illustratie geven we de nodige instellingen.
Klik op [OK] en sluit dit scherm.
 
End slide
  • Op het einde van de show zetten we ook een titel slide. Zet de muisaanwijzer achter de show, klik rechts en kies Insert > Title Slide. In de illustratie hierna geven we ook deze instellingen.
Klik op [OK] en sluit dit scherm.
Overgangen
  • We willen willekeurige overgangen gebruiken. Selecteer alle slides (Ctrl+A); klik rechts en kies Randomize > Randomize Transitions.
 
Willekeurige bewegingen
  • Ook voor de beweging van de foto’s gaan we werken met willekeurige bewegingen. Selecteer weer alle slides (Ctrl+A), klik dan rechts en kies Randomize > Randomize Motion Effects > All Effects.
 
Show met 2 muziekstukjes
  • Op deze show gaan we nu 2 liedjes zetten. Daar de show minder lang duurt dan de duurtijd van de 2 liedjes gaan we deze 2 liedjes inkorten en van elk ongeveer de helft gebruiken. Om gemakkelijker en visueel duidelijker te werken gaan we de filmband als tijdslijn tonen. Klik hiervoor boven op [Timeline]. Selecteer nu de mp3 "The Isbells_As Long As It Takes" uit "Oef 07" en sleep deze naar de soundtrack. Op ongeveer halverwege dit lied klik je rechts en kies "Stop Track Here" en zo korten we dit lied in. Klik nu met de [Control] toets ingehouden op een vierkantje bovenaan de gele balk en pas hiermee de "Fade out" aan zodat de muziek zachtjes stopt.
  • Selecteer nu uit "Oef 07" de wav "Enya_To go behind" en sleep dit 2de muziekje naar de soundtrack achter het 1ste.. Ieder liedje krijgt een kleur waardoor je ze makkelijk kan onderscheiden.
Ga naar het einde van de show en klik rechts op de soundtrack en kies "Stop Track Here".
Houdt de Ctrl toets ingedrukt en maak ook voor dit muziekstukje een "fade out" zodat de muziek zachtjes wordt beëindigd.
 
Show bewaren
  • Bewaren van de show doen we met: Kies [File] > Save As. Met de verkenner selecteer je de juiste map. Verander de Bestandsnaam in “Oef 7_Vancouver” en klik op [opslaan].
 
EXE bestand met 2 shows
We gaan nu niet alleen deze show omzetten maar ook deze van Oef 6 gebruiken in ons eindproduct en wel zodanig dat je deze toch apart kunt afspelen. We blijven bij het EXE formaat maar nu moeten we er wel voor zorgen dat we 2 keuzeknoppen beschikbaar hebben, een voor elke show. Wat we hier tonen met EXE kan op gelijkaardige manier gebruikt worden bij het maken van een DVD.
Klik bovenaan in de werkbalk op [Create Output].
In de popupmenu kies je [PC Executable]. Dan verder selecteer je het tabblad [Shows].
Wanneer op het [+] teken klikt op de linkerzijde zie je dit scherm
Men vraagt: "Wil je een project creëren en dit toevoegen bij de huidige show? In project mode worden alle nieuws shows die je maakt of die je opent automatisch aan dit project toegevoegd".
Ook kan je aanvinken om dit scherm niet meer te krijgen.
Klik op [Create Project]. Dit opent de verkenner en daarmee kan je de juiste map bepalen waar de betreffende show zit. Klik op [Openen] en de show zal worden bijgeladen.
 
Als je nu bovenaan in de werkbalk kijkt zal je daar kunnen zien dat er meer dan één show geopend staat.
We werken verder af en kiezen tabblad [Menu].
Wat we zeker moeten aanpassen is de keuze van de Layout. We willen 2 knoppen op ons scherm [Two Thumbnails Center].
Je kan de instellingen overnemen zoals je ziet in de afbeelding
  • Klik op [Create] en met de verkenner plaats je de show in de juiste map op uw PC en geef je deze de juiste naam “Oefening7”. Klik dan op [opslaan]. Het filmpje wordt aangemaakt. Vervolgens krijg je de vraag of je dit wil zien, klik op [ja] en dan krijg je het openingsscherm. Nu zie je de 2 knoppen en kan je elke show apart spelen door op de betreffende knop te klikken.
 
Goed om weten:
[+] en [-] op soundtrack

Wanneer de filmband staat ingesteld als tijdslijn dan kan je deze tijdslijn vergroten of verkleinen op een simpele manier.

Wijs met de muis rechts onderaan in het soundtrack gedeelte en dan verschijnt er een [+] en een [-] teken. Klikken op [+] rekt de film uit, klikken op [-] drukt de film samen.

Wat is OFFSET?
Offset is de tijd waarmee je muziekjes over elkaar laat spelen. Bv: offset = - 5 sec, dan begint het 2de liedje 5 sec vóór het 1ste stopt. Wel even opletten dat je de offset toekent aan het juiste lied.
 
 
Index - Vorige - volgende

copyright © 2012 - gratiscursus.be