MENU
 
Home
Nieuwsbrief
GC in de media
SiteMap
 
Tips en Tricks
Excel
Word
Photoshop
PowerPoint
Surf Tips
Gmail
Android
iPad
Excel ClipTips
 
cursus Office 2016
Access
Excel
Outlook
PowerPoint
Word
 
cursus Office 2013
Excel
PowerPoint
Word
Nieuw in Excel 2013
Nieuw in Word 2013
Nieuw in PowerPoint 2013
 
cursus Office 2010
Access
Nieuw in Excel 2010
Excel automatiseren
Excel
OneNote
Outlook
PowerPoint
Word
 
cursus Office 2007
Access
Excel
Outlook
PowerPoint
Publisher
Visio
Word
 
cursus Office
2000-2002-2003-XP
Access
Excel
PowerPoint
Outlook
Word
 
cursus Photoshop
CC -3D
Animatie
CS6
CS5
CS4
CS2 - CS3
Lightroom 3
Elements 6
Mask Pro
Nik Collection
 
cursus Dreamweaver
CS3
 
cursus Illustrator
CS4
 
cursus Flash
CS4
 
cursus Fireworks
CS4
 
cursus Paint Shop Pro
X en X2
 
cursus Premiere
Elements 7-8
 
cursus Joomla
Joomla 1.5
 
Sociale Netwerk sites
Facebook
LinkedIn
Twitter
 
iPad
Apps
 
Diversen
Celtx
CSS
DropBox
Firefox 3.6
GIMP
Internet Explorer 9
LIME
Linux
OpenSUZE
PREZI
ProShow Producer
YouTube
 
cursus Google
Agenda
Analytics
Gmail
Zoeken
Picasa 3
SketchUp
Chrome
Street View
 
cursus Windows
Live Movie Maker
Windows 10
Windows 8
Windows 7
XP
Vista
 
cursus Office '97
Word
Excel
 
 

 

Cursus Vista   go to: Index - vorige - volgende
       
Les 9 Windows Verkenner (1)  
     
Navigeren in folders
Windows Verkenner gebruiken we wanneer we naar een bestand willen navigeren, of een bestand willen zoeken op onze computer.
Om Windows Verkenner te openen hoef je enkel een map te openen In dit voorbeeld open ik de gebruikersmap door te klikken op de Startknop links onderaan het scherm, en te klikken op de Gebruikersmap, rechts in het pop-upmenu.

Bovenaan het scherm hebben we de adresbalk.
Zoals je kunt zien in onderstaande afbeelding bevinden we ons nu in de submap "oefeningen", in de submap "Excel documenten", in de submap "Documenten", en de gebruikersmap "Tam".

Je kunt het naar links wijzend pijltje gebruiken om te navigeren naar een hoger liggende map, en het naar rechtswijzend pijltje om te navigeren naar een onderliggende map.

Hetzelfde bereik je door de map te selecteren in het navigatiedeelvenster. Wanneer er zich onderliggende mappen bevinden in een map, zal links naast de mapnaam een naar linkswijzend pijltje worden getoond. Wanneer je hierop klikt ontvouwt deze map zich en toont je de onderliggende mappen.
Mocht jij alle beschikbare mappen niet zien in dit deelvenster, klik je het naar benedenwijzend pijltje, naast de tekst "Mappen" in het navigatiedeelvenster.

Klikken op het naar rechtswijzend pijltje naast de naam van de map in de adresbalk, zal een drop-downmenu openen met daarin alle onderliggende mappen die zich bevinden in deze map. Selecteer je een map uit deze lijst, brengt je onmiddellijk naar deze map.

Klikken op het naar benedenwijzend pijltje rechts naast de knoppen "Links" en "Rechts" naast de adresbalk, toont je een lijstje met de eerder door jou bezochte mappen waar je deze kunt klikken om vlug te navigeren naar een eerder bezochte map. Het lijkt wel op Internet Explorer, je weet wel, de Browser van Mr. Gates.

 

Afhankelijk van het geselecteerde bestand in de "Bestandslijst", zullen dus de knoppen in de "Werkbalk" worden aangepast.
Klikken op het naar benedenwijzend pijltje naast de naam van een knop, zal een menu ontvouwen met verschillende opties.

Deze allen hier bespreken lijkt me wat onnodig, de meeste zijn wel duidelijk.
Wat ik je misschien wel kan vertellen is wanneer je kiest voor "Extra grote pictogrammen" onder de knop "Beeld" in de "Werkbalk" je kunt zien of er iets in de map aanwezig is, en wat er aanwezig is.

Je kan zelfs het muiswieltje gebruiken om nog verder in of uit te zoomen op de verschillende bestanden/mappen, of te kiezen voor een andere optie van de knop "Beeld".
Hou hiervoor de Ctrl-knop op je toetsenbord ingedrukt terwijl je met het muiswieltje naar boven of onder beweegt.

Een opmerking: wijzig je het beeld in een bepaalde map, zal Vista dit onthouden.
Met andere woorden wanneer je deze map later terug opent, zal Vista de laatst ingestelde beeldweergave van deze map tonen.

 
Door te klikken op de knop "Organiseren" in de werkbalk, en te kiezen voor de optie "Indeling" kunnen we de weergave van het "Verkennervenster" aanpassen. Met of zonder "Detailvenster", met of zonder "Voorbeeldvenster", en met of zonder "Navigatievenster".
 
Heb je een bepaald bestand, of een bepaalde map waarmee je regelmatig werkt, sleep deze dan naar de sectie "Favoriete koppelingen".
Dit bespaart je later heel wat tijd in het navigeren naar dit bestand of map.
 

Er is heel wat aangepast in Windows Verkenner sinds Windows XP. Dus ik zou zeggen, leer het gebruiken. Het kan je later veel tijd besparen.

Misschien nog een tip.
Wanneer je een bestand wil afdrukken, branden op cd, of e-mailen naar een vriend of vriendin, vergewis je er dan van dat dit bestand is geselecteerd, en niet de hele folder.

Windows Verkenner heeft een gehele gedaanteverwisseling ondergaan, maar volgens mijn bescheiden mening, enkel positieve.
En neen ik wordt niet betaald door Bill, niet door Microsoft, door niemand, om dit te schrijven.
 
 
Index - vorige - volgende

copyright © 2012 - gratiscursus.be