MENU
 
Home
Nieuwsbrief
GC in de media
SiteMap
 
Tips en Tricks
Excel
Word
Photoshop
PowerPoint
Surf Tips
Gmail
Android
iPad
Excel ClipTips
 
cursus Office 2016
Access
Excel
Outlook
PowerPoint
Word
 
cursus Office 2013
Excel
PowerPoint
Word
Nieuw in Excel 2013
Nieuw in Word 2013
Nieuw in PowerPoint 2013
 
cursus Office 2010
Access
Nieuw in Excel 2010
Excel automatiseren
Excel
OneNote
Outlook
PowerPoint
Word
 
cursus Office 2007
Access
Excel
Outlook
PowerPoint
Publisher
Visio
Word
 
cursus Office
2000-2002-2003-XP
Access
Excel
PowerPoint
Outlook
Word
 
cursus Photoshop
CC -3D
Animatie
CS6
CS5
CS4
CS2 - CS3
Lightroom 3
Elements 6
Mask Pro
Nik Collection
 
cursus Dreamweaver
CS3
 
cursus Illustrator
CS4
 
cursus Flash
CS4
 
cursus Fireworks
CS4
 
cursus Paint Shop Pro
X en X2
 
cursus Premiere
Elements 7-8
 
cursus Joomla
Joomla 1.5
 
Sociale Netwerk sites
Facebook
LinkedIn
Twitter
 
iPad
Apps
 
Diversen
Celtx
CSS
DropBox
Firefox 3.6
GIMP
Internet Explorer 9
LIME
Linux
OpenSUZE
PREZI
ProShow Producer
YouTube
 
cursus Google
Agenda
Analytics
Gmail
Zoeken
Picasa 3
SketchUp
Chrome
Street View
 
cursus Windows
Live Movie Maker
Windows 10
Windows 8
Windows 7
XP
Vista
 
cursus Office '97
Word
Excel
 
 
>

 

Tips Android   go to : Index
       
Tip 013    
Deze Tip werd geschreven door An Van Laer, waarvoor mijn dank.
 
Schermvergrendeling

Wanneer je je toestel niet beveiligt, kan iedereen het toestel gebruiken. Zo kunnen zij ook aan je persoonlijke informatie. Of nog erger, als je toestel gestolen wordt, kan iedereen het toestel gebruiken en je persoonlijke informatie lezen en misbruiken.

Je kan een vergrendeling instellen zodat wanneer je het toestel wil gebruiken, je eerst bijvoorbeeld een pincode moet ingeven. Andere mogelijkheden zijn een wachtwoord en het tekenen van een geheim patroon. Vanaf Android 2.3 hebben alle toestellen minstens één mogelijkheid om de tablet te beveiligen. De moderne toestellen hebben meerdere opties.

 
 
Schermvergrendeling instellen
Hiervoor ga je naar de instellingen van je tablet. Onder beveiliging vind je de mogelijkheid om de Schermbeveiliging in te stellen.
 

Belangrijk om te weten is, wanneer er een schermvergrendeling is ingesteld, je deze ook moet ingeven wanneer je de schermvergrendeling wil wijzigen. Dit om te voorkomen dat iemand wanneer hij met jouw toestemming het toestel gebruikt, hij de schermbeveiliging bewust of onbewust kan wijzigen. Dit geldt niet voor de schermbeveiliging Vegen.
Meestal moet je de pin-code, wachtwoord, veegpatroon, … tweemaal ingeven, dit om fouten uit te sluiten.

Opgelet, annuleer je het aanmaken van een nieuwe schermbeveiliging, dan gebruikt hij de laatst ingevoerde combinatie van deze soort. Een voorbeeld, je had bijvoorbeeld een pin-code ingesteld als schermbeveiliging. Een aantal dagen geleden heb je dit veranderd in een veegpatroon. Wanneer je dit nu terug verandert in een pin-code en dan om een of andere reden annuleert, gebruikt hij terug de oude pin-code.

 
Vegen
Wanneer ingeschakeld, moet je wanneer je het toestel wil gebruiken eerst even met je vinger over het scherm gaan.
Deze schermbeveiliging is eigenlijk geen beveiliging tegen onbevoegden, maar is wel een goede beveiliging tegen het per ongeluk activeren van je toestel wanneer hij in je broekzak of handtas zit.
 
Patroon
Wanneer ingeschakeld, moet je voor het gebruik een tekening maken over een raster van 3 bij 3 stippen. De tekening moet bestaan uit één doorgetrokken lijn, dus zonder je vinger op te heffen, en minimaal drie stippen.
Deze beveiliging wordt aanzien als iets minder veilig omdat het patroon soms op het scherm te herkennen is, door het achterlaten van je vingerafdrukken.
 
Pin-code
Bij een pin-code, moet je voor het gebruik van het toestel, een cijfercode ingeven dat bestaat uit 4 of meer cijfers.
 
Wachtwoord
Een wachtwoord als schermbeveiliging, dan moet je een wachtwoord ingeven voor je het toestel kan gebruiken. Je kan alle tekens op je toetsenbord gebruiken, dus kleine letters, hoofdletters, cijfers en tekens. Het wachtwoord moet minimaal bestaan uit 4 tekens.
 
Inloggen op je toestel wanneer je de beveiliging bent vergeten
Veegpatroon vergeten?
Wanneer je je veegpatroon vergeten bent, heb je de mogelijkheid om terug te ‘ontlocken’. Je toestel moet hiervoor toegang hebben tot het internet én je hebt je toestel aangemeld met een Google-account.
Je krijgt de mogelijkheid om je toestel te ‘ontlocken’ wanneer je binnen een korte tijd een aantal keren het verkeerde patroon ingeeft. Je krijgt dan een boodschap dat je te vaak hebt geprobeerd in te loggen. Na het bericht verschijnt het inlogscherm opnieuw maar nu met de mogelijkheid om via een andere optie in te loggen. Hierop kan je nu tikken. Volg hierna de instructies om je toestel te ‘ontlocken’. Je moet hiervoor het wachtwoord van je Google-account ingeven.
 
Pin-code of wachtwoord vergeten?

Spijtig genoeg is hierbij geen mogelijkheid om het toestel te ‘ontlocken’ en is de enige mogelijkheid dat je toestel wordt teruggezet naar de fabriekinstellingen. Hierbij verlies je wel al je persoonlijke data en instellingen. Daarom is het wel belangrijk dat je een back-up maakt van je toestel.

Het kan zijn dat deze tip op je Android-toestel lichtjes afwijkt of niet werkt. Waarom? Elke fabrikant kan het Android besturingssysteem aanpassen op zijn tablet/smartphone. En in sommige regio’s en talen zijn sommige functies uitgeschakeld.

 
 
Heb je vragen over deze tip, mail An
 
Ter informatie: GratisCursus.be denkt aan zijn cursisten, denk ook aan GratisCursus.be
>
 
 
Index
 
 
 
 
 
 
 

copyright © 2012 - gratiscursus.be

>