MENU
 
Home
Nieuwsbrief
GC in de media
SiteMap
 
Tips en Tricks
Excel
Word
Photoshop
PowerPoint
Surf Tips
Gmail
Android
iPad
Excel ClipTips
 
cursus Office 2016
Access
Excel
Outlook
PowerPoint
Word
 
cursus Office 2013
Excel
PowerPoint
Word
Nieuw in Excel 2013
Nieuw in Word 2013
Nieuw in PowerPoint 2013
 
cursus Office 2010
Access
Nieuw in Excel 2010
Excel automatiseren
Excel
OneNote
Outlook
PowerPoint
Word
 
cursus Office 2007
Access
Excel
Outlook
PowerPoint
Publisher
Visio
Word
 
cursus Office
2000-2002-2003-XP
Access
Excel
PowerPoint
Outlook
Word
 
cursus Photoshop
CC -3D
Animatie
CS6
CS5
CS4
CS2 - CS3
Lightroom 3
Elements 6
Mask Pro
Nik Collection
 
cursus Dreamweaver
CS3
 
cursus Illustrator
CS4
 
cursus Flash
CS4
 
cursus Fireworks
CS4
 
cursus Paint Shop Pro
X en X2
 
cursus Premiere
Elements 7-8
 
cursus Joomla
Joomla 1.5
 
Sociale Netwerk sites
Facebook
LinkedIn
Twitter
 
iPad
Apps
 
Diversen
Celtx
CSS
DropBox
Firefox 3.6
GIMP
Internet Explorer 9
LIME
Linux
OpenSUZE
PREZI
ProShow Producer
YouTube
 
cursus Google
Agenda
Analytics
Gmail
Zoeken
Picasa 3
SketchUp
Chrome
Street View
 
cursus Windows
Live Movie Maker
Windows 10
Windows 8
Windows 7
XP
Vista
 
cursus Office '97
Word
Excel
 
 
>

 

 
  Tips Photoshop   go to : Index
         
  Tip 237    
Deze Tip werd geschreven door Lambert Christoffels waarvoor mijn dank.
 
Ronddraaiende bol- Deel 2
We slepen de foto mooi binnen de cirkellijn.
 
We drukken op enter en met de toverstaf klikken we in het wit buiten de bol, we gaan naar selecteren en klikken op selectie omkeren en we zetten in lagenpallet de dekking terug op 100%.
 
In handelingenpallet klikken we nu op afspelen/opnemen stoppen. Alle handelingen om de foto in bol te zetten zijn hier opgenomen en worden automatisch uitgevoerd als we start actief maken en op selectie afspelen klikken.
 
We openen onze achtergrondfoto, dupliceren hem en we minimaliseren deze voor de volgende bol. Met shift ingedrukt verplaatsen we nu de geselecteerde bol naar de achtergrondfoto zodat deze er precies in het midden komt te staan. Het is noodzakelijk dat de volgende bollen exact op dezelfde plaats komen te staan. We maken er één laag van en slaan onze eerste foto met bol op in nieuwe map als 01
 
Terug naar bolvorm, verwijderen we de laag met bol in lagenpallet en we dé selecteren, is nu vrij voor de 2de foto.
 
In onze duo foto is de selectie nog actief (1ste vierkant). Deze selectie gaan we nu naar rechts opschuiven en dit nemen we weer op in een 2de handeling die we toevoegen.
We maken een nieuwe set (1), geven naam opschuiven (2) en klikken ok (3). Opschuiven staat nu in handelingen, we klikken op nieuwe handeling maken (4), geven naam start (5) en klikken opnemen (6). Het bolletje is nu rood (7) en we kunnen nu opnemen.
 
We klikken 6x op pijltjestoets (toetsenbord) naar rechts en stoppen de handeling (8).
We zien nu dat de selectie 0,25 cm is opgeschoven.
 
We verplaatsen onze 2de selectie naar onze bolvorm, we gaan naar handelingenpallet, klikken op start onder”maak bol” (1 - blauw) en klikken op selectie afspelen (2). De foto wordt nu ogenblikkelijk in de bol verdraaid.
 
We nemen nu onze achtergrondfoto, dupliceren deze en minimaliseren er weer een voor onze derde foto, en verplaatsen onze 2de foto in bolvorm, met shift ingedrukt, naar de achtergrondfoto, maken er één laag van en slaan hem op = 02
 
We gaan terug naar onze duo foto waar de selectie van 2de foto actief is, en in handelingenpallet maken we nu start onder opschuiven actief (1) en klikken op selectie afspelen (2).
Onze derde foto is nu klaar om in achtergrondfoto te verplaatsen.
 
 
We hebben nu 87 foto’s en maken er een geanimeerde GIF van of plaatsen ze in een filmbewerker. Om een mooi begin en einde te hebben zetten we de eerste op enkele seconden daarna alle 87 op 1/24ste (0,04)sec en de laatste nog eens op enkele seconden. Zo krijgen we een stilstand beeld dat plots begint te draaien en weer eindigt in stilstand beeld.
Willen we de bol niet in het midden van de achtergrondfoto, dan plaatsen we er boven, onder, links en rechts een magnetische lijn tegen. Van het plaatsen van de lijnen maken we natuurlijk een handeling zodat deze altijd op dezelfde plaats komen te staan. Het verwijderen van de lijnen gaat niet met handeling(zelf wegslepen), maar mogen blijven staan bij gebruik in filmbewerker. Ze zijn alleen zichtbaar als ge ze opent in fotoshop.
 
Willen we een derde laten meedraaien, zetten we onze 2de foto vooraan in duo foto en de derde ernaast. Het eerste vierkant is nu wel de 87ste van de eerste reeks zodat we nu direct de handeling opschuiven gebruiken voor de eerste van de 2de reeks.
We kunnen er een MPEG2 van maken en hem zo op tv afspelen. Heel leuk om zo verschillende foto’s te zien draaien. Ook leuk als overgang aankondiging voor volgend hoofdstuk in film.
 
Heb je vragen over deze tip, mail Lambert
 
>
Terug naar deel 1
Index

copyright © 2012 - gratiscursus.be

>