MENU
 
Home
Nieuwsbrief
GC in de media
SiteMap
 
Tips en Tricks
Excel
Word
Photoshop
PowerPoint
Surf Tips
Gmail
Android
iPad
Excel ClipTips
 
cursus Office 2016
Access
Excel
Outlook
PowerPoint
Word
 
cursus Office 2013
Excel
PowerPoint
Word
Nieuw in Excel 2013
Nieuw in Word 2013
Nieuw in PowerPoint 2013
 
cursus Office 2010
Access
Nieuw in Excel 2010
Excel automatiseren
Excel
OneNote
Outlook
PowerPoint
Word
 
cursus Office 2007
Access
Excel
Outlook
PowerPoint
Publisher
Visio
Word
 
cursus Office
2000-2002-2003-XP
Access
Excel
PowerPoint
Outlook
Word
 
cursus Photoshop
CC -3D
Animatie
CS6
CS5
CS4
CS2 - CS3
Lightroom 3
Elements 6
Mask Pro
Nik Collection
 
cursus Dreamweaver
CS3
 
cursus Illustrator
CS4
 
cursus Flash
CS4
 
cursus Fireworks
CS4
 
cursus Paint Shop Pro
X en X2
 
cursus Premiere
Elements 7-8
 
cursus Joomla
Joomla 1.5
 
Sociale Netwerk sites
Facebook
LinkedIn
Twitter
 
iPad
Apps
 
Diversen
Celtx
CSS
DropBox
Firefox 3.6
GIMP
Internet Explorer 9
LIME
Linux
OpenSUZE
PREZI
ProShow Producer
YouTube
 
cursus Google
Agenda
Analytics
Gmail
Zoeken
Picasa 3
SketchUp
Chrome
Street View
 
cursus Windows
Live Movie Maker
Windows 10
Windows 8
Windows 7
XP
Vista
 
cursus Office '97
Word
Excel
 
 

 

Cursus Dreamweaver   Index - vorige - volgende
       
Les 38 Spry Framework (2)  
     
Spry-deelvenster met tabs
Met het object "Spry-deelvenster met tabs" maken we een venster dat voorzien is van verschillende tabbladen.
 
Om een deelvenster met tabs toe te voegen plaats je eerst je cursor in je document en klik je daarna de knop "Spry-deelvenster met tabs".
Ook hier krijgen we een waarschuwingsvenster te zien waarin wordt weergeven dat de bestanden die nodig zijn om dit object (het Spry-deelvenster met tabs) aan te maken zullen worden gekopieerd naar onze sitemap.

Klik de knop OK.

In het deelvenster CSS-stijlen passen we ook hier de verschillende stijlen aan naar onze normen door dit in de bovenste helft te selecteren, en in de onderste helft aan te passen.

Om tabbladen toe te voegen klik je het plusteken in het eigenschappenvenster, en om tabbladen te verwijderen selecteer je het tabblad in het venstertje en klik je het minteken.

Om de positie van een tabblad te wijzigen, selecteer je deze in het lijstje, en klik je de naar onder of boven wijzende pijltjes.

De tekst van de tab kan je wijzigen door deze te dubbelklikken in de tab zelf.
Gegevens toevoegen of opmaken aan een tabblad doe je op dezelfde manier als gegevens toevoegen of opmaken in een pagina.
Selecteer wel eerst het tabblad door de muisaanwijzer over de titelbalk van het tabblad te plaatsen. Wanneer er een oogpictogram verschijnt, klik je dit pictogram en voeg je de gegevens toe. (tekst, afbeeldingen, tabellen, maakt niet uit wat).

 
Spry-accordeon

Een Spry-accordeonobject zijn een reeks inklapbare panelen die een hoeveelheid inhoud op een beperkte ruimte kunnen opslaan.
Evenals het "Spry-deelvenster met tabs" kan ook het accordeon een willekeurig aantal panelen bevatten.

Om een Spry-accordeonobject toe te voegen plaats je eerst je cursor in je document en klik je daarna de knop "Spry-accordeon".
Ook hier krijgen we een waarschuwingsvenster te zien waarin wordt weergeven dat de bestanden die nodig zijn om dit object (het Spry-accordeonobject) aan te maken zullen worden gekopieerd naar onze sitemap.

 

Klik de knop OK.

In het deelvenster CSS-stijlen passen we ook hier de verschillende stijlen aan naar onze normen door dit in de bovenste helft te selecteren, en in de onderste helft aan te passen.

Om panelen toe te voegen klik je het plusteken in het eigenschappenvenster, om panelen te verwijderen selecteer je het paneel in het venstertje en klik je het minteken.

Om de positie van een paneel te wijzigen, selecteer je deze in het lijstje, en klik je de naar onder of boven wijzende pijltjes.

De titel van het paneel kan je wijzigen door deze te selecteren en vervolgens te wijzigen.
Gegevens toevoegen of opmaken aan een paneel doe je op dezelfde manier als gegevens toevoegen of opmaken in een pagina.
Selecteer wel eerst het paneel door de muisaanwijzer over de titelbalk van het paneel te plaatsen. Wanneer er een oogpictogram verschijnt, klik je dit pictogram en voeg je de gegevens toe.

 
Inklapbaar Spry-deelvenster
Een inklapbaar-deelvenster is een paneel dat gegevens opslaat op een beperkte ruimte.
Door te klikken op de op de tab van het object, kunnen gebruikers de inhoud in het inklapbare paneel verbergen of weergeven.
In onderstaand voorbeeld zie je een inklapbaar-paneelobject, dichtgeklapt en opengeklapt.
 
Om een Inklapbaar Spry-deelvenster toe te voegen doe je alle handelingen als in de vorige Spry-objecten, alleen klik je nu uiteraard de knop "Inklapbaar Spry-deelvenster".
 
Wens je de inhoud van het inklapbaar-paneelobject te wijzigen, dan kies je voor het vakje "Weergave" die optie "Openen", dit ontvouwd het paneel waarin je de tekst, of wat dan ook, kunt invoegen.
Door middel van de instelling die je hebt gekozen voor het vak "Standaardstatus" bepalen we in welke toestand (geopend of gesloten) een inklapbaar-paneelobject standaard heeft wanneer de webpagina in een browser wordt geopend.

Wanneer het vakje "Animatie inschakelen" is geselecteerd, wordt het paneel geleidelijk en in een vloeiende beweging geopend en gesloten wanneer de bezoeker op de paneeltab klikt. Wanneer dit is uitschakelt, wordt het paneel abrupt open- en dichtgeklapt.

Wat er ook onder het inklapbaar paneel mag staan, is het nu een foto , tabel of wat dan ook, wanneer het inklapbaar paneel wordt geopend, zal dit naar onder verschuiven.

 
Nog een tip misschien:
Wens je de breedte van gelijk welk Spry-object te wijzigen, selecteer je de bovenste regel uit het deelvenster "Alle regels", en voeg je de eigenschap "width" toe, typ de breedte in pixels.
 
 
Index - vorige - volgende

copyright © 2012 - gratiscursus.be