MENU
 
Home
Nieuwsbrief
GC in de media
SiteMap
 
Tips en Tricks
Excel
Word
Photoshop
PowerPoint
Surf Tips
Gmail
Android
iPad
Excel ClipTips
 
cursus Office 2016
Access
Excel
Outlook
PowerPoint
Word
 
cursus Office 2013
Excel
PowerPoint
Word
Nieuw in Excel 2013
Nieuw in Word 2013
Nieuw in PowerPoint 2013
 
cursus Office 2010
Access
Nieuw in Excel 2010
Excel automatiseren
Excel
OneNote
Outlook
PowerPoint
Word
 
cursus Office 2007
Access
Excel
Outlook
PowerPoint
Publisher
Visio
Word
 
cursus Office
2000-2002-2003-XP
Access
Excel
PowerPoint
Outlook
Word
 
cursus Photoshop
CC -3D
Animatie
CS6
CS5
CS4
CS2 - CS3
Lightroom 3
Elements 6
Mask Pro
Nik Collection
 
cursus Dreamweaver
CS3
 
cursus Illustrator
CS4
 
cursus Flash
CS4
 
cursus Fireworks
CS4
 
cursus Paint Shop Pro
X en X2
 
cursus Premiere
Elements 7-8
 
cursus Joomla
Joomla 1.5
 
Sociale Netwerk sites
Facebook
LinkedIn
Twitter
 
iPad
Apps
 
Diversen
Celtx
CSS
DropBox
Firefox 3.6
GIMP
Internet Explorer 9
LIME
Linux
OpenSUZE
PREZI
ProShow Producer
YouTube
 
cursus Google
Agenda
Analytics
Gmail
Zoeken
Picasa 3
SketchUp
Chrome
Street View
 
cursus Windows
Live Movie Maker
Windows 10
Windows 8
Windows 7
XP
Vista
 
cursus Office '97
Word
Excel
 
 

 

Cursus ProShow Producer 4 go to : Index - Vorige - Volgende
       
Les 48 Oef 42: Contrasterende mengelmoes  
 
Maskers lenen zich ook om mooie gemengde composities te creëren met gebruik van een aantal foto's en een verloopmasker gecombineerd met een contrasterende beweging.
 
Nieuwe show
 • Maak een nieuwe show met als titel “Oef 42_Mengelmoes”. Via [File] > [New Show] verander je de [Show Titel]; de [Aspect Ratio] behouden we op 4:3. Klik op [Create].
 
Voorbeeld 1
Foto's inbrengen en schalen
 • Selecteer uit Oef 42 de foto's "Bruidenbruidegom1 &2". Sleep deze naar de filmband maar als lagen.
 • We gaan voor beide foto's de [Scaling] op [Fill Frame] zetten. Klik rechts op de slide en kies [Customize Slide] > [Scale Slide Image] > [Fill Frame].
 
Slide duurtijd aanpassen
 • De duurtijd van de slide zetten we op 8 sec.
 
Lagen ordenen
 • 5. Dubbelklik op de slide en neem [Layers] > [Layer Settings].
  Zie dat de lagen volgorde is: [Bruidenbruidegom2] en dan [1].
 
Extra verlooplaag
 • Om nu de 2 foto's zachtjes te mengen gaan we een laag [verloop] toevoegen. Dit doen we door gebruik van het [+] teken en kies [Add Gradient]. We willen gewoon een verloop met wit en zwart. In de volgende figuur zie je de instelling die we willen. Het verloop gaat van zwart naar wit, horizontaal. De [Positie] voor wit is 25 en voor zwart 60. En klik dan op [Reverse Color]. Klik op [OK] en controleer dan of deze laag bovenaan staat. Is dat niet zo, corrigeer het dan
 
Masker maken
 • Deze [Gradient 1] laag wordt ons masker. Selecteer deze laag en vink het vak [Masking Layer] aan. Het [Mask Type] moet op [Intensity (Grayscale)] staan of gezet worden. Hierdoor wordt de linkerkant van de onderliggende foto niet getoond.
 
Foto's bewegen
 • 8. Nu gaan we de 2 foto's laten bewegen. Kies [Effects] > [Motion Effects]. Selecteer [Bruidenbruidegom2] en zet [Zoom] van 65% naar 100% en [PAN] van 24 x 0 naar 33 x 21. Voor [Bruidenbruidegom1] zetten we [Zoom] van 165% naar 100% en [Pan] van 19 x -13 naar 0 x 0. Klik op [OK] en sluit dit venster. We willen dat de dame goed in beeld komt. Is dat niet zo dan kunnen we dit verbeteren door in [Gradient 1] meer zwart te zetten
2de voorbeeld
Foto's als lagen en schalen
 • Selecteer uit Oef 42 "Baby" en "Gentleman". Sleep deze naar de 2de slide als lagen.
 • We gaan ook voor deze beide foto's de [Scaling] op [Fill Frame] zetten.
 
Slide duurtijd aanpassen
 • De duurtijd van de slide zetten we op 8 sec.
 
Lagen ordenen
 • Dubbelklik op de slide en neem [Layers] > [Layer Settings]. Zie dat de lagen volgorde is: [Baby] en dan [Gentleman].
 
Vignette toepassen
 • Deze 2 foto's gaan we een postzegelvorm geven. Neem [Layers] > [Editing], selecteer de laag [Baby] en vink [Vignette] aan en klik op de knop [Vignette]. Kies bij [Vignette Type] > [Shape] en met de afrolmenu [Ellipse] en zet [Vignette size] op 25. Klik op [OK]. Selecteer dan de laag [Gentleman], vink ook [Vignette] aan, klik op de knop [Vignette] en zet de [Shape] op [Ellipse] en [Vignette Size] op 30.
  Klik op [OK].
 
Verlooplaag toevoegen
 • Om nu de 2 foto's zachtjes over mekaar te laten glijden gaan we een laag [Gradient] toevoegen. Ga naar [Layers] > [Layer Settings]. Klik op het [+] teken en kies [Add Gradient]. We willen gewoon een verloop met wit en zwart. In de volgende figuur zie je de instelling die we willen. Het verloop gaat van wit naar zwart, horizontaal. De positie voor wit is 30 en voor zwart 60. Klik op [OK] en controleer dan of deze laag bovenaan staat. Is dat niet zo, corrigeer het dan.
 
Masker maken
 • Deze [Gradient 1] laag wordt ons masker. Selecteer deze en vink het vak [Masking Layer] aan. Het [Mask Type] moet op [Intensity (Grayscale)] staan of gezet worden. Hierdoor wordt de rechterkant van de onderliggende foto niet getoond.
 
Lagen bewegen
 • Nu gaan we de 2 foto's laten bewegen. Kies [Effects] > [Motion Effects]. Selecteer [Baby] en zet [Zoom] van 110% naar 80% en [Pan] van -23 x -2 naar -34 x 0. Voor [Gentleman] zetten we [Zoom] van 75% naar 110% en [Pan] van 20 x 0 naar 20 x 0. Klik op [OK] en sluit dit venster.
3de voorbeeld
Foto's als lagen en schalen
 • Selecteer uit Oef 42 de foto's "Groenbruidsmeisje" en "Meerbruidsmeisjes" en sleep deze naar slide 3 als lagen.
 • We gaan voor deze beide de [Scaling] op [Fill Frame] zetten.
 
Slide duurtijd aanpassen
 • De duurtijd van de slide zetten we ook op 8 sec.
 
Lagen ordenen
 • Dubbelklik op de slide en neem [Layers] > [Layer Settings]. Zie dat de lagen volgorde is: [Groenbruidsmeisje] en dan [Meerbruidsmeisjes].
 
Extra verlooplaag
 • Om nu de 2 foto's zachtjes over mekaar te laten glijden gaan we een laag [verloop] toevoegen. Dit doen we door gebruik van het [+] teken en kies [Add Gradient]. We willen weer een verloop met wit en zwart. In de volgende figuur zie je de instelling die we graag willen. Het verloop gaat van wit naar zwart, met een hoek van 45%. De [positie] voor wit is 35 en voor zwart 60 en de draai [Angle] is 324. Klik op [OK] en controleer dan of deze laag bovenaan staat. Is dat niet zo, corrigeer het dan
 
Masker maken
 • Deze [Gradient 1] laag wordt ons masker. Selecteer deze en vink het vak [Masking Layer] aan. Het [Mask Type] moet op [Intensity (Grayscale)] staan of gezet worden.
 
Lagen bewegen
 • Nu gaan we de 2 foto's laten bewegen. Kies [Effects] > [Motion Effects]. Selecteer [Groenbruidsmeisje] en zet [Zoom] van 100% naar 165% en [Pan] van -8 x 0 naar 2 x -11. Voor [Meerbruidsmeisjes] zetten we [Zoom] van 165% naar 165% en [Pan] van 0 x 0 naar 30 x 0. Klik op [OK] en sluit dit venster.

Zo, dit waren een aantal voorbeelden van een "Contrasterende mengelmoes".

 
Bewaar Show
 • Bewaar nu dit project. Via [File] > [Save As] kies je met de verkenner de juiste map waar je dit project wil bewaren en verander de [Bestandsnaam] indien nodig. Klik dan op [opslaan].
 
 
 
Index - Vorige - Volgende

copyright © 2012 - gratiscursus.be