MENU
 
Home
Nieuwsbrief
GC in de media
SiteMap
 
Tips en Tricks
Excel
Word
Photoshop
PowerPoint
Surf Tips
Gmail
Android
iPad
Excel ClipTips
 
cursus Office 2016
Access
Excel
Outlook
PowerPoint
Word
 
cursus Office 2013
Excel
PowerPoint
Word
Nieuw in Excel 2013
Nieuw in Word 2013
Nieuw in PowerPoint 2013
 
cursus Office 2010
Access
Nieuw in Excel 2010
Excel automatiseren
Excel
OneNote
Outlook
PowerPoint
Word
 
cursus Office 2007
Access
Excel
Outlook
PowerPoint
Publisher
Visio
Word
 
cursus Office
2000-2002-2003-XP
Access
Excel
PowerPoint
Outlook
Word
 
cursus Photoshop
CC -3D
Animatie
CS6
CS5
CS4
CS2 - CS3
Lightroom 3
Elements 6
Mask Pro
Nik Collection
 
cursus Dreamweaver
CS3
 
cursus Illustrator
CS4
 
cursus Flash
CS4
 
cursus Fireworks
CS4
 
cursus Paint Shop Pro
X en X2
 
cursus Premiere
Elements 7-8
 
cursus Joomla
Joomla 1.5
 
Sociale Netwerk sites
Facebook
LinkedIn
Twitter
 
iPad
Apps
 
Diversen
Celtx
CSS
DropBox
Firefox 3.6
GIMP
Internet Explorer 9
LIME
Linux
OpenSUZE
PREZI
ProShow Producer
YouTube
 
cursus Google
Agenda
Analytics
Gmail
Zoeken
Picasa 3
SketchUp
Chrome
Street View
 
cursus Windows
Live Movie Maker
Windows 10
Windows 8
Windows 7
XP
Vista
 
cursus Office '97
Word
Excel
 
 
>

 

Tips Excel   go to : Index
       
Tip 35/1    
Deze Tip werd geschreven door Valentin, waarvoor mijn dank.
 
Meerkeuzevragen met keuzerondjes - Deel 1

In deze tip waarvan je het oefenbestand hier kunt downloaden bespreken we 2 voorbeelden van het gebruik van keuzerondjes.

 
Voorbeeld 1:
meerkeuzevragen met verticaal geordende keuzerondjes (1), met de antwoordmogelijkheden in het vak van het keuzerondje(2).
 
Open het oefenbestand en ga naar blad 1.
Ga op het lint naar het tabblad “Ontwikkelaars” (1) (zie Cursus Excel automatiseren Les 3), klik op “Invoegen”(2) en kies voor “Keuzerondje”(3)
 
De cursor veranderd nu in een kruisje, ga naar de linkerbovenhoek van cel D2 en met ingedrukte linkermuisknop teken je een rechthoek ter grootte van cel D2(1), laat de linkermuisknop los en laat het rondje geselecteerd.
 
We gaan nu dit eerste knopje kopiëren, ga naar één van de lijnen van het keuzerondje, de cursor veranderd nu in een kruisje, druk de Ctrl+Shift-toetsen in, er verschijnt nu een + teken naast de pijlcursor(1)en met beide toetsen ingedrukt sleep je met de linkermuisknop ingedrukt het vakje naar beneden tot dit de cel D4 bedekt, laat de linkermuisknop los maar houd de Ctrl+Shift-toetsen ingedrukt(2).
 
Druk de linkermuisknop terug in en sleep het rondje naar cel D6, herhaal deze bewerking en kopieer het rondje naar de cellen D9, D11, D13, D16, D18 en D20.
(Tip: met alleen de linkermuisknop ingedrukt versleep je het vakje, met de linkermuisknop en de Ctrl-toets ingedrukt kopieer je het vakje en met de linkermuisknop + de Ctrl-toets + de Shift-toets ingedrukt kopieer je ze en staan ze uitgelijnd onder elkaar.)
 

We kunnen nu door op gelijk welk keuzerondje te klikken nooit meer dan 1 rondje activeren, we moeten ze dus per 3 in een “Groepsvak” plaatsen, voor elke 3 rondjes 1 groepsvak, dus 3 groepsvakken tekenen,  op zich geen probleem maar stel je maakt een vragenlijst  met bv. 10 of meer vragen dan is dit heel  wat werk.
We gaan daarom anders tewerk,  zorg er eerst voor dat rondje 4,5,6,7,8 of 9 geactiveerd is, druk vervolgens de Ctrl-toets in, selecteer de vakjes 4 tot en met 9 en druk Delete.
Druk de Ctrl-toets in en klik achtereenvolgens op de drie overblijvende keuzerondjes zodat deze geselecteerd zijn, ga vervolgens op het lint naar het tabblad  “Ontwikkelaars” klik op “Invoegen” en kies voor “Groepsvak”(1).

 

De muisaanwijzer veranderd nu in een kruisje, teken het groepsvak(1) om de rondjes maar zodanig dat ze volledig door het groepsvak omsloten zijn, let er dus op dat er ruimte(2) is tussen de selectiekaders van de rondjes en het groepsvak.

 

Waarom eerst de rondjes selecteren? omdat we dan een beter zicht krijgen op de grootte van de keuzerondjes om het groepsvak te tekenen.
We maken het geheel visueel wat aantrekkelijker door de vraag ook op te nemen in het groepsvak. Klik ergens op het werkblad,  druk de Ctrl-toets in, selecteer het groepsvak en vergroot het(1)  zodat het groepsvak ook de vraag omsluit(2).

 
We gaan verder in het volgende deel
 
Deel 1 - Deel 2 - Deel 3
 
Index

copyright © 2012 - gratiscursus.be

>