MENU
 
Home
Nieuwsbrief
GC in de media
SiteMap
 
Tips en Tricks
Excel
Word
Photoshop
PowerPoint
Surf Tips
Gmail
Android
iPad
Excel ClipTips
 
cursus Office 2016
Access
Excel
Outlook
PowerPoint
Word
 
cursus Office 2013
Excel
PowerPoint
Word
Nieuw in Excel 2013
Nieuw in Word 2013
Nieuw in PowerPoint 2013
 
cursus Office 2010
Access
Nieuw in Excel 2010
Excel automatiseren
Excel
OneNote
Outlook
PowerPoint
Word
 
cursus Office 2007
Access
Excel
Outlook
PowerPoint
Publisher
Visio
Word
 
cursus Office
2000-2002-2003-XP
Access
Excel
PowerPoint
Outlook
Word
 
cursus Photoshop
CC -3D
Animatie
CS6
CS5
CS4
CS2 - CS3
Lightroom 3
Elements 6
Mask Pro
Nik Collection
 
cursus Dreamweaver
CS3
 
cursus Illustrator
CS4
 
cursus Flash
CS4
 
cursus Fireworks
CS4
 
cursus Paint Shop Pro
X en X2
 
cursus Premiere
Elements 7-8
 
cursus Joomla
Joomla 1.5
 
Sociale Netwerk sites
Facebook
LinkedIn
Twitter
 
iPad
Apps
 
Diversen
Celtx
CSS
DropBox
Firefox 3.6
GIMP
Internet Explorer 9
LIME
Linux
OpenSUZE
PREZI
ProShow Producer
YouTube
 
cursus Google
Agenda
Analytics
Gmail
Zoeken
Picasa 3
SketchUp
Chrome
Street View
 
cursus Windows
Live Movie Maker
Windows 10
Windows 8
Windows 7
XP
Vista
 
cursus Office '97
Word
Excel
 
 
>

 

Cursus Picasa 3   go to : Index - volgende
       
Les 1 Inleiding (1)  
 
Wat is Picasa?

Picasa is het gratis programma van Google waarmee je de foto's op je computer kunt organiseren, zoeken, bewerken, en met andere personen delen.
Wat dat 'bewerken' betreft moet je natuurlijk niet verwachten dat dit hetzelfde kan dan bijvoorbeeld Photoshop, maar voor de meesten onder ons is het toch wel voldoende en het scheelt je ettelijke Euro's in je portemonnee.

Ik veronderstel dat iedereen die hier de cursus Picasa volgt, het programma reeds heeft gedownload van de Google site. Mochten er toch nog zijn die dit nog niet hebben gedaan, dit is het adres waar je dit kunt downloaden http://picasa.google.nl/.

 
Installatie

Wanneer we Picasa openen voor de eerste maal, zal Picasa willen weten waar de foto's zich bevinden die je wil onderbrengen in de bibliotheek van Picasa. Je moet namelijk weten dat Picasa al je foto's zal beheren in een soort van bibliotheek, het eerste wat jij hem dus moet vertellen is waar hij deze foto's kan vinden, of beter gezegd welke mappen op je computer Picasa moet scannen om deze foto's op te halen.

Wanneer je kiest voor de eerste optie zal Picasa alle mappen op je computer scannen op foto's. En wanneer ik zeg 'alle', dan bedoel ik ook 'alle'. Met andere woorden wanneer je hiervoor kiest kan hij wel een tijdje bezig zijn.

De meest voor de hand liggende optie is dus de tweede, hierbij worden enkel de mappen "Mijn Documenten", "Mijn afbeeldingen", en het bureaublad gescand.

Niet panikeren, we kunnen dit ten alle tijden wijzigen wanneer we aan het werken zijn in Picasa.
Mijn voorstel is dat je kiest voor de tweede optie "Alleen Mijn Documenten, Mijn afbeeldingen...", dit gaat heel wat vlugger.
Klik de knop "Doorgaan" wanneer je een keuze hebt gemaakt.

 
Fotoviewer

Vervolgens verschijnt er, en dit is nieuw in Picasa 3, een configuratievenstertje van de nieuwe Picasa fotoviewer.
De fotoviewer is een klein programmaatje waarmee we snel foto's weergeven op het bureaublad van je computer of in Windows Explorer. Je kunt de Picasa Photo Viewer zo instellen dat het de standaard-fotoviewer wordt voor alle door Picasa ondersteunde foto-bestandstypen (.JPEG, .TIF, .TIFF, .BMP, .GIF, .PSD, .PNG, .TGA), en filmbestanden (.avi, .asf, .mov, .wmv, .mpg, .mp4).

Wens je deze als standaardviewer te gebruiken selecteer je het bovenste keuzerondje (1) en klik je de knop "Voltooien".
Wens je deze niet te installeren selecteer je het tweede keuzerondje (2) en klik je de knop "Voltooien". Ik vind deze beter dan de Windowsviewer, dus kies ik voor de eerste optie.
Jij doet wat je wil uiteraard. Je kunt dit later, wanneer je Picasa gebruikt, nog steeds wijzigen.
Wens je enkel de fotoviewer van Picasa te gebruiken en niet het programma Picasa, dan moet je eerst Picasa EN z'n fotoviewer installeren, en daarna Picasa terug verwijderen.

>

Onderaan de fotoviewer hebben we een menubalk met verschillende knoppen waarmee we afbeeldingen kunnen weergeven, lichtjes bewerken en ze uploaden naar Picasa Webalbums zonder Picasa volledig te hoeven openen.


Door te klikken op de knoppen in de menubalk kun je navigeren tussen de verschillende foto's in de map, je kunt in- en uitzoomen op de foto en je hebt een aantal knoppen die we ook bespreken in deze cursus Picasa. Verdere uitleg over de fotoviewer ga je in deze cursus niet vinden omdat één, alles zo voor de hand liggend is en twee, omdat dit een cursus Picasa is.
Mocht het zijn dat er toch iets belangrijks over te vertellen valt, dan maak ik hierover wel een opmerking.

Of je deze fotoviewer nu installeert of niet, dat maakt niet uit, wanneer je op de knop "Voltooien" klikt opent het programma Picasa.

Het eerste wat Picasa doet is de mappen op je vaste schijf scannen (dit kun je zien in de rechter benedenhoek van de applicatie (1)), en de gevonden foto's in de Fotobibliotheek van Picasa weergegeven (2).

 
 
 
Index - volgende

copyright © 2012 - gratiscursus.be

>