MENU
 
Home
Nieuwsbrief
GC in de media
SiteMap
 
Tips en Tricks
Excel
Word
Photoshop
PowerPoint
Surf Tips
Gmail
Android
iPad
Excel ClipTips
 
cursus Office 2016
Access
Excel
Outlook
PowerPoint
Word
 
cursus Office 2013
Excel
PowerPoint
Word
Nieuw in Excel 2013
Nieuw in Word 2013
Nieuw in PowerPoint 2013
 
cursus Office 2010
Access
Nieuw in Excel 2010
Excel automatiseren
Excel
OneNote
Outlook
PowerPoint
Word
 
cursus Office 2007
Access
Excel
Outlook
PowerPoint
Publisher
Visio
Word
 
cursus Office
2000-2002-2003-XP
Access
Excel
PowerPoint
Outlook
Word
 
cursus Photoshop
CC -3D
Animatie
CS6
CS5
CS4
CS2 - CS3
Lightroom 3
Elements 6
Mask Pro
Nik Collection
 
cursus Dreamweaver
CS3
 
cursus Illustrator
CS4
 
cursus Flash
CS4
 
cursus Fireworks
CS4
 
cursus Paint Shop Pro
X en X2
 
cursus Premiere
Elements 7-8
 
cursus Joomla
Joomla 1.5
 
Sociale Netwerk sites
Facebook
LinkedIn
Twitter
 
iPad
Apps
 
Diversen
Celtx
CSS
DropBox
Firefox 3.6
GIMP
Internet Explorer 9
LIME
Linux
OpenSUZE
PREZI
ProShow Producer
YouTube
 
cursus Google
Agenda
Analytics
Gmail
Zoeken
Picasa 3
SketchUp
Chrome
Street View
 
cursus Windows
Live Movie Maker
Windows 10
Windows 8
Windows 7
XP
Vista
 
cursus Office '97
Word
Excel
 
 

 

Cursus ProShow Producer 4 go to : Index - Vorige - Volgende
       
Les 56 Oef 48: Studio  
 
We gaan onze keyframe kunsten verbeteren door het creëren van geavanceerde bewegingseffecten voor één fotolaag met het gebruik van meerdere keyframes. We gebruiken een foto met verschillende focus punten.
 
Nieuwe show
 • Maak een nieuwe show met als titel “Oef 48_Studio”. Via [File] > [New Show] verander je [Show Titel]; de [Aspect Ratio] behouden we op 4:3. Klik op [Create].
 
Foto slepen
 • Selecteer uit Oef 48 de foto "Studio". Sleep deze naar de filmband. Op deze foto staan 2 posters en een deur. De bedoeling is, zoals je zou doen in een museum, naar poster 1 toe gaan, deze even bekijken, doorschuiven naar poster 2, deze ook even bekijken, en dan via de deur naar een andere kamer gaan.
 
Slide en overgangstijd aanpassen
 • We zetten de duurtijd van de slide op 30 sec en de overgang op 0 sec.
 
Keyframes bijzetten
 • Als we deze actie analyseren dan zal je merken dat we in totaal 8 keyframes nodig hebben. De tijdsverdeling is als volgt: 6 sec om naar poster 1 te gaan, 2 sec om toe te kijken, 6 sec om naar poster 2 te schuiven, 2 sec om deze te bekijken, 6 seconden om naar de deur te gaan, 1 sec om even stil te staan en 7 sec om naar ander kamer te gaan. We krijgen standaard per laag altijd 2 keyframes, namelijk [Starting Position] en [Ending Position]. Dus we moeten 6 keyframes bijmaken.
 • Dubbelklik op de slide en neem [Effects] > [Motion Effects] of klik op de knop [Effects] in de werkbalk.
 • Klik met de muisaanwijzer rechts, op de blauwe balk en kies [Insert Multiple]
Vul dan in het nieuwe scherm het aantal extra keyframes in. In ons voorbeeld wordt dat 6. Klik dan op [OK].
 • Het plaatsen van de [keyframes] op het juiste tijdstip doen we zo: klik rechts op een [keyframe] en kies [Set Time for this Keyframe] en in het volgende scherm typ je de juiste tijd in. Doe dit best van achter naar voor: [keyframe 7] op 23 sec, [keyframe 6] op 22 sec, [keyframe] 5 op 16 sec, [keyframe 4] op 14 sec, [keyframe 3] op 8 sec, [keyframe 2] op 6 sec.
 
Beweging per keyframe
 
Keyframe 2
 • Nu gaan we verder met alle bewegingen stuk voor stuk in te brengen. Om de beweging doorheen de show zonder schokken te laten verlopen is nu best om te werken met exacte getallen. Selecteer de tijdsperiode tussen [Keyframe 1] en [Keyframe 2]. Klik op de zone tussen deze 2 punten. Het wordt dan blauw i.p.v. grijs. Voor [Keyframe 2] zetten we [Zoom] op 250% en we zetten de poster mooi in het midden, [Pan] = 65 x 30. Nu lijkt het of we gaan naar poster 1 toe.
 
Keyframe 3
 • Selecteer de zone tussen [Keyframe 2] en [3]. [Keyframe 3] moet gelijk worden aan [Keyframe 2]. Klik op de knop [Copy Motion Effects] en klik op [Copy Start to End]. Nu lijkt het of we even stilstaan bij deze poster.
 
Keyframe 4
 • Selecteer de zone tussen [Keyframe 3] en [4]. Eerst kopiëren we de instellingen van [Keyframe 3] naar [Keyframe 4]. Klik op [Copy Motion Effects] en klik op [Copy Start to End]. En dan gaan we de foto horizontaal verschuiven, Zet bij [Keyframe 4] [Pan] = -12 x 30. Nu lijkt het of we doorschuiven naar de 2de poster.
 
Keyframe 5
 • Selecteer de zone tussen [Keyframe 4] en [5]. Kopieer de instellingen van [Keyframe 4] naar [Keyframe 5]. Klik hiervoor op [Copy Motion Effects] en klik op [Copy Start to End]. Het lijkt weer op even stilstaan bij deze poster.
 
Keyframe 6
 • Selecteer de zone tussen [Keyframe 5] en [6]. Eerst kopiëren we de instellingen van [Keyframe 5] naar [Keyframe 6]. Klik hiervoor op [Copy Motion Effects] en klik op [Copy Start to End]. En dan gaan we de foto verder horizontaal verschuiven. Zet bij [Keyframe 6] [Pan] = -65 x 30. Dit lijkt op het verder gaan naar de deur.
 
Keyframe 7
 • Selecteer de zone tussen [Keyframe 6] en [7]. Kopieer [Keyframe 6] naar [Keyframe 7]. Klik op [Copy Motion Effects] en klik op [Copy Start to End]. Dit lijkt weer op even stilstaan.
 
Keyframe 8
 • En nu de laatste stap. Selecteer de zone tussen [Keyframe 7] en [8]. Eerst kopiëren we de instellingen van [Keyframe 7] naar [Keyframe 8]. Klik op [Copy Motion Effects] en klik op [Copy Start to End]. En dan gaan we zoomen. Zet bij [Keyframe 8] de [Zoom] = 500%, en nu nog de deur juist plaatsen, [Pan] = -165 x 30. Waardoor het lijkt of we door de deur naar de andere kamer gaan.
In deze show is de [Motion Speed] behouden op [Smooth] omdat dit wel een gepaste snelheid is voor de gebruikte bewegingen.
 
Muziek toevoegen
 • Om het geheel af te ronden gaan we muziek bijhalen. Selecteer uit Oef 48 de "Piano.wav" en sleep deze naar de [Soundtrack]. Klik op de [Timeline] knop in de werkbalk. Knip de muziek af, [Stop Track Here], en zet de [Fade Out] op 3 sec.
 
Show bewaren
 • Bewaar nu dit project. Via [File] > [Save As] kies je met de verkenner de juiste map waar je dit project wil bewaren en verander je de [Bestandsnaam] indien nodig. Klik op [opslaan].
 
 
 
 
 
Index - Vorige - Volgende

copyright © 2012 - gratiscursus.be